Viisi syytä ottaa käyttöön Microsoft Power BI

Kirjoittanut Teemu Sopanen 5/2021

powerbi_etevat

Microsoft Power BI on ohjelmistopaketti, joka sisältää liiketoimintatiedon (BI), raportoinnin ja datan visualisoinnin tuotteita ja palveluita niin yrityksille kuin yksityishenkilöillekin. Power BI erottuu muista erinomaisten julkaisu- ja jakeluominaisuuksiensa ansiosta, sekä se on sujuvasti integroitavissa muihin Microsoft 365 -tuotteisiin ja -palveluihin. Mitä Microsoft Power BI:llä voi tehdä ja milloin sen käyttöönottoa kannattaa harkita?

 

Mikä on Microsoft Power BI?

Microsoftin mukaan Power BI on yrityksen analytiikkaratkaisu, joka mahdollistaa datan visualisoinnin ja oivallusten jakamisen yrityksen sisällä tai vaikka verkkosivuilla. Paketti sisältää useita tuotteita ja palveluita, joiden arvo ja monipuolisuus tulevat yksittäisten elementtien hyödyntämisestä ja siitä miten ne toimivat yhdessä.

Power BI Service

Power BI Service on turvallinen Microsoftin isännöimä pilvipalvelu, joka antaa käyttäjien näyttää työpöytiä, raportteja ja Power BI sovelluksia — sisältöä, joka yhdistää toisiinsa liittyviä työpöytiä ja raportteja  — käyttäen selainta tai mobiilisovellusta (Windows, iOS tai Android)

Power BI Desktop

Power BI Desktop on ilmainen, datan analysoinnin ja raportoinnin itsepalvelutyökalu, jonka voit asentaa Windows-koneelle. Sen voi yhdistää yli 70 paikalliseen tai pilvipohjaiseen tietolähteeseen ja muuttaa informaation visuaaliseksi. Datatieteilijät ja kehittäjät työskentelevät Power BI Desktopilla tuottaakseen raportteja saataville Power BI Serviceen.  

Power BI Desktop:ssa, käyttäjä voi:

   • Yhdistää dataan
   • Muuntaa ja mallintaa dataa
   • Luoda taulukoita ja graafeja
   • Luoda raportteja ja työpöytiä, jotka ovat visuaalisia kokoelmia
   • Jakaa raportteja muiden kanssa, jotka käyttävät Power BI -palvelua

Power BI Pro

Power BI Pro on maksullinen pilvipohjainen ohjelmisto. Suurin ero Power BI Desktop:n ja Pro:n välillä on kyky työskennellä yhdessä toisten Power BI käyttäjien kanssa ja jakaa raportteja sekä visualisointeja toisille Power BI -käyttäjille organisaatiossa. (katso taulukko)

Power BI Pro:ssa, käyttäjä voi:

   • Upottaa Power BI visualisointeja Power BI sovelluksiin.
   • Integroitua toisiin Microsoft ratkaisuihin, kuten Azuren datapalveluun.
   • Jakaa dataa, työpöytiä ja raportteja toisille Power BI käyttäjille.
   • Luoda työtiloja, jossa voi tehdä yhteistyötä kollegojen kanssa sekä luode kokoelmia työpöytiä ja raportteja.
   • Ottaa käyttöön vertaisverkon (peer-to-peer) jakamisen — tapa jakaa julkaistuja työpöytiä tai raportteja ihmisille organisaation ulkopuolella, joilla on Power BI pro -lisenssi.

Power BI Premium

Power BI Premium lisenssi sisältää muutaia ominaisuuksia, jotka saa käyttöön vain Premium lisenssillä. Premium lisenssissä on Pro:ta suurempi skaalautuvuus ja parempi suorituskyky. Lisenssi kattaa koko organisaation, kun Pro lisenssi on yksilöllinen.

Alla olevassa taulukossa on laaja vertailu Power BI:n Pro ja Premium -lisenssien välillä.

 

Power BI pro Premium

Power Bi Pro ja Premium

 

Viisi syytä käyttää Microsoftin Power BI:tä

  1. Käyttö on nopea aloittaa. Saat oivalluksia nopeasti mutkattomalla alustuksella. Käyttö ei vaadi harjoittelua ja sisältää työpöydät palveluille, kuten Salesforce, Google Analytics ja Microsoft Dynamics.

  2. Virtaviivainen julkaisu sekä jakelu. Sen sijaan, että lähettäisit suuren tiedoston sähköpostilla tai lisäisit sen jaettuun kansioon, analysoija lataa raportin ja visualisoinnin Power BI -palveluun ja kaikki päivittyy automaattisesti, kun taustalla oleva data muuttuu.

  3. Reaaliaikainen informaatio. Työpöydät päivittyvät reaaliajassa, kun dataa lisätään tai muutetaan. Tämä antaa katsojalle mahdollisuuden ratkaista ongelmia ja tunnistaa mahdollisuuksia nopeasti. Mikä tahansa raportti tai työpöytä voi näyttää ja päivittää reaaliaikaista dataa ja visuaaleja. Datan lähteitä voivat olla esimerkiksi tehtaan sensorit, sosiaalisen median lähteet, tai mikä tahansa lähde, jonka dataa voidaan kerätä ja mitata.

  4. Cortanan integrointi. Power BI toimii Microsoftin digitaalisen assistentin Cortanan kanssa. Käyttäjä voi pelkällä puheella päästä käsiksi eri taulukoihin tai graafeihin. Tämä on hyödyllistä etenkin mobiililaitetta käyttäville.

  5. Tekoäly. Power BI -käyttäjät voivat hyödyntää kuvantunnistusta ja tekstianalytiikkaa, luoda koneoppimisen malleja ja integroida Azure Machine Learning:iin.

Saumatonta yhteistyötä Office 365 -sovellusten kanssa

Jos käytössäsi on Microsoft 365 Office-sovellukset voit jakaa raportteja suoraan Teams-ryhmiin tai SharePoint-sivuille , luoda sujuvasti näyttäviä raportteja Excel-taulukkojen datasta tai käyttää näyttäviä Power BI -visualisointeja osana PowerPoint -esityksiäsi.

 

Haluatko aloittaa Power BI:n käytön?

Etevä tarjoaa kattavasti apua Power BI:n käyttöönotossa ja integraatioiden luomisessa. Power BI mahdollistaa datan keräämisen eri lähteistä, jolloin data on helposti vertailtavissa ja käsiteltävissä samalla raportilla. Ota yhteyttä ja aloita tärkeän datan koostaminen visuaalisesti näyttäviksi raporteiksi!

Topics: Microsoft, Microsoft 365, Office 365, PowerBI

Haluatko kuulla uusista blogijulkaisuista ensimmäisenä? Tilaa ilmoitukset!

Jaa somessa

 

Tarvitsetko apua Power BI:n kanssa? Ota yhteyttä!

Microsoft OneNote - ohjeet ja vinkit sujuvaan työskentelyyn

OneNote on yksi suosituimmista muistiinpano -sovelluksista. Se pitää sisällään muistikirjan ja nopeat sähköiset muistilaput. OneNotessa on kattavasti toimintoja ja ominaisuuksia...

Merkittävimmät tietoturvauhat ratkaistaan koulutuksella

Koronan aiheuttaman pandemian myötä valtaosa ihmisistä työskentelee kotoa käsin. Samaan aikaan Kyberturvallisuuskeskus raportoi käsitelleensä viime vuonna kaksinkertaisen...

Microsoft 365 Business Premium - Hyödynnä moderni tietoturva

Microsoftin 365 mahdollistaa merkittäviä parannuksia yrityksen tekniseen tietoturvaan.  Mitä tietoturvaominaisuuksia olisi tärkeä ottaa käyttöön Microsoft 365 -palvelussa...