O365 vai M365 - siis mistä on kyse?

Kirjoittanut Teemu Sopanen 5/2021

 

Microsoft 365 pilvipalvelut

 

Office 365 eli O365 on lähes kaikille tuttu ohjelmistopaketti, mutta nyt kuitenkin puhutaan myös Microsoft 365 eli M365:tä? Onko kyseessä sama tuote eri nimellä vai mistä on kyse? Microsoft päivitti viime vuonna yrityksille tarkoitettujen Business -tuotepakettiensa nimiä, jotta ne paremmin kuvastaisivat pilvipalveluiden laajuutta. Lopputulos on kuitenkin välillä hämmentävä. Selkeytetään tätä keskustelua vähän.

 

Nimenmuutos, joka selkeyttää palveluja?

Viime vuonna Microsoft muutti Office 365 Business -pakettien nimet etuliitteellä ’Microsoft 365’, sekä muutosten myötä pyrki luomaan selkeämmät palvelupaketit. Mukana ovat edelleen tutut Office-sovellukset, sekä tiimityötä ja viestintää helpottamaan Teams ja SharePoint. Lisäksi mukana on OneDrive -tallennustilaa ja Outlook -sähköpostilaatikko. Laajemmissa paketeissa tulee mukana myös kattavasti tietoturvaa lisääviä ominaisuuksia.

Microsoft 365 -nimet tuovat selkeästi esille sen, että pilvipalveluun kuuluu paljon muutakin, kuin vain Word, PowerPoint, Excel ja Outlook. Mutta mukana on tullut keskustelua sekoittamaan uusi lyhenne. Ennen Office 365 lyheni muotoon ’O365’ ja nyt mukaan soppaan on hypännyt Microsoft 365 eli ’M365’. Alla selkeä taulukko, josta hahmottaa nopeasti, mitä nimimuutokset ja lyhenteet oikein tarkoittavat. 

 

 

Microsoft_365_logo

 

Vanha Office 365 eli O365

Uusi Microsoft 365 eli M365

Office 365 Business Essentials Microsoft 365 Business Basic
Office 365 Business Premium Microsoft 365 Business Standard
Microsoft 365 Business Microsoft 365 Business Premium

 

 

Mitä nämä Microsoftin pilvipalvelupaketit ovat ja mitä niistä kannattaisi valita?

Seuraavaksi kerromme lisää näiden palveluiden eroista ja autamme ymmärtämään, missä tilanteessa kannattaa valita mikäkin pilvipalvelupaketti. 

 

Pienille yrityksille 

Microsoft 365 Business Basic

M365 Business Basic (entinen Office 365 Business Essentials) on perinteinen pilvityöskentelyn ohjelmistopaketti, johon kuuluu tuttujen Office-sovelluksien kuten Outlook, Word, Excel ja PowerPoint, sekä tiimityöskentelyä helpottavien Teams ja SharePoint -sovelluksien selainversiot, eli se ei sisällä koneelle asennettavia työpöytäversioita sovelluksista. Käyttöön sisältyy myös 50 GT Outlook -sähköpostilaatikko ja 1TB OneDrive for Business -tallennustilaa. Paketti on edullinen ja soveltuu melko pienen yrityksen tarpeisiin.

 

Keskisuurille yrityksille (alle 300 hlö)

Microsoft 365 Business Standard

M365 Business Standard (entinen Office 365 Business Premium) sisältää samat ominaisuudet kuin Basic, mutta lisäksi mukana tulee Office -sovellusten koneelle asennettavat työpöytäversiot, jotka voidaan asentaa viidelle eri koneelle. Lisäksi käyttöön tulee Microsoft Bookings, jolla voi ylläpitää online-varausjärjestelmää.

Microsoft 365 Business Premium

M365 Business Premium (entinen Microsoft 365 Business) paketti sisältää kaikkien yllä mainittujen ominaisuuksien lisäksi merkittävästi tietoturvaa parantavia ominaisuuksia. Esimerkiksi Intunen ja Azure AD Premium P1 -paketin avulla saadaan kehittyneet suojaukset käyttöön, kuten Multi-Factor Authentication (MFA) ja Conditional Access (ehdollinen pääsy). Lisäksi Intunen avulla saadaan PC- ja mobiililaitteiden hallinta käyttöön. Suosittelemme yleensä kaikille alle 300 henkilön yrityksille ja organisaatioille tätä pakettia silloin, kun harkitaan Microsoft -pilvipalveluiden käyttöönottamista. Käytännössä tässä paketissa on kaikki tärkeimmät tietoturvaominaisuudet, aivan kuten kalliimmissa Enterprise -lisensseissä, mutta erittäin kustannustehokkaassa paketissa.

 

Isoille yrityksille (yli 300 hlö)

Microsoft 365 E3 ja E5 -lisenssit, jotka sisältävät samat ominaisuudet kuin Business -lisenssit, mutta mukana on lukuisia isomman organisaation tarpeisiin suunniteltuja ominaisuuksia, jotka helpottavat keskitettyä hallintaa sekä valvontaa, ja paljon tietoturvaa parantavia tuotteita.

 

Etevä on Microsoftin sertifioitu kumppani

Toimimme omassa arjessa Microsoft 365 -ympäristössä sekä palvelemme arjen IT-tuen ja ylläpidon puitteissa useita asiakkaitamme Microsoft 365 -asioissa. Autamme yrityksiä ja organisaatioita kehittämään, turvaamaan sekä hallinnoimaan Microsoft 365 -pilvipalveluja. Kauttamme saat tukea arkeen sekä apua käyttöönotossa ja ylläpidossa. Lue lisää Microsoft 365 -tuotteista ja palveluista!

 

Tilaa Microsoft 365 käyttöönotto

Topics: Microsoft 365, pilvipalvelut, Office 365, O365, M365

Haluatko kuulla uusista blogijulkaisuista ensimmäisenä? Tilaa ilmoitukset!

Jaa somessa

 

Kaipaatko apua Microsoft 365 -lisenssien valinnassa ja käyttöönotossa? Ota yhteyttä!

Microsoft 365 -pilvipalvelut ja lisenssit

Microsoft 365  mahdollistaa turvallisen ja tehokkaan työskentelyn paikasta riippumatta. Olit sitten kotona tai toimistolla, kaikki tiedostot ja ohjelmistot...

Microsoft SharePoint, Teams, vai molemmat?

Kun Microsoft Teams tuli markkinoille, SharePoint ryhmätyöskentelyä käyttäneet saattoivat miettiä, että Teams on monilta osin jotenkin päällekkäinen...

Microsoft 365 Business Premium - Hyödynnä tietoturva

Microsoftin 365 mahdollistaa merkittäviä parannuksia yrityksen tekniseen tietoturvaan. Mitä tietoturvaominaisuuksia tulisi ottaa käyttöön...