Microsoft SharePoint, Teams, vai molemmat? 

Kirjoittanut Johanna Uitti 4/2021

Sharepoint, teams vai molemmat?

SharePoint on ollut markkinoilla jo pitkään, kun taas Teams julkaistiin 2017. Kun Microsoft Teams tuli markkinoille, SharePoint-työtiloja ja -ryhmätyöskentelyominaisuuksia käyttäneet saattoivat miettiä, että Teams on monilta osin jotenkin päällekkäinen ratkaisu SharePointin kanssa. Siitä ei kuitenkaan ole kyse. 

 
 

Tavoitteena täydellinen pilviympäristö yhteistyöhön 

 
Todellisuudessa Microsoft Teams ja SharePoint toimivat saumattomasti yhdessä. Itseasiassa SharePoint Onlinessa hallinnoidaan kaikkia Teamsin tiedostoja. Parhaimmillaan ne luovat yhdessä organisaatioon täydellisen pilviympäristön, joka mahdollistaa yhteistyön ja sujuvan etätyöskentelyn. No, kumpaa sitten tulisi käyttää ja missä tilanteissa? Tarvitaanko todella molempia? Vertaillaan hiukan. 
 
 

SharePoint-Logo

Mikä on Microsoft SharePoint? 

 
SharePoint on kulkenut pitkän matkan SharePoint Portal Serveristä keskeiseksi osaksi modernia pilviympäristöä. Sen pääasiallinen tehtävä on tallentaa tiedostoja sekä hallinnoida niitä, ja mahdollistaa niiden jakaminen työkavereiden tai kumppanien kanssa. SharePoint toimii usein myös julkaisualustana intranetille ja työtiloissa voi edelleen tiimityöskennellä projektien parissa. SharePoint mahdollistaa monipuoliset tiedostohierarkiat ja käyttöoikeudet. 
 

microsoft-teams-logo

Mikä on Microsoft Teams? 

 
Teams on Microsoftin pilvipohjainen yhteistyöalusta, jossa voit lähettää pikaviestejä, järjestää video- tai puhelinkokouksia, jakaa tiedostoja, tai työstää tiedostoja yhdessä muiden kanssa. Voit reaaliaikaisesti muokata Word-, PowerPoint- tai Excel-tiedostoja sekä muiden Office-sovellusten tiedostoja yhdessä toisten kanssa. 
 
 
 

Parhaimmillaan yhdessä 

 
SharePointin tiimityöskentelyominaisuudet ovat oikeastaan ainut piirre, jonka perusteella syntyy mielikuva siitä, että nämä kaksi työkalua olisivat samanlaisia. Totuus kuitenkin on, että niitä ei oikeastaan kannata, tai voi verrata, koska ne toimivat parhaiten yhdessä.  
 
SharePoint Online on osa Microsoft Office 365 -pilvipalvelua. SharePointiin tallennetaan kaikki O365:ssä käytössä olevat tiedostot. Esimerkiksi kaikki Teamsiin luodut tiimit käyttävät omaa SharePoint-kirjastoa. Vaikka molemmissa voi tehdä tiimityötä, on Teamsin käyttöliittymä merkittävästi helpompi ja miellyttävämpi käyttää. SharePointin käyttö yhdessä Teamsin kanssa avaa käyttöön laajemman valikoiman ominaisuuksia, jotka voi integroida Teamsiin. Tällöin nämä hyödylliset ominaisuudet ovat käytettävissä Teamsin merkittävästi käyttäjäystävällisemmän käyttöliittymän kautta. 
 
 

Viisi asiaa, joissa Teams on merkittävästi parempi kuin SharePoint: 

 
  • Käyttöliittymä – Teamsin käyttöönotto ei vaadi niin syvällistä käyttäjäkoulutusta kuin SharePointin käyttöönotto.
  • Loogisempi tiimijäsentely – Teamsissa voit hallinnoida käyttöoikeuksia tiimin sisällä, eikä kansioiden tasolla. 
  • Kaikki on oikeasti yhdessä paikassa – Toisin kuin SharePointissa, Teamsissa ei tarvitse hyppiä eri ikkunoiden ja ohjelmien välillä päästäkseen tiedostoihin, sähköposteihin, tapaamisiin tai keskusteluihin. 
  • Työskentely on läpinäkyvää –  Teams poistaa tarpeen lähettää sähköpostia, kun tiedostoa on muokattu, tai projektin status muuttunut. 
 
 
Tehosta yhteistyötä ja viestintää siirtämällä työskentely Microsoft 365 -pilvipalveluun. Saat käyttöösi Teamsin ja SharePoint Onlinen lisäksi tutut Office-ohjelmat, sekä OneDrive-pilvitallennustilaa. 
 
Lue lisää
 

Topics: Office365, etätyö, Microsoft Teams, Microsoft, Microsoft 365, pilvipalvelut, sharepoint

Haluatko kuulla uusista blogijulkaisuista ensimmäisenä? Tilaa ilmoitukset!

Jaa somessa

 

Haluatko ottaa SharePointin ja Microsoft 365 -pilvipalvelut käyttöön? Ota yhteyttä, niin autamme käyttöönotossa!

Teams-kokous – Tehosta videopuheluita ja tiimityöskentelyä

Teams on organisaation sisäiseen kommunikointiin tarkoitettu työkalu, jolla onnistuu myös ulkopuolisten henkilöiden kanssa videoneuvottelut sekä keskustelut. Teams on osa...

Miten eroaa Zoom, Teams ja Hangouts? Videopuhelu -palvelut vertailussa

Nyt kun etätyön, videopuhelujen ja etätapaamisten tarve on kasvanut räjähdysmäisesti on erilaiset chat-, videopuhelu- ja etäpalaveriratkaisut nousseet pintaan...

Kuinka mahdollistaa etätyö organisaatiolle ja huolehtia tietoturvasta

Tässä blogissa käymme läpi, miten erilaiset yrityskohtaiset ohjelmisto- ja laiteratkaisut vaikuttavat etätyöhön. Jokaisella organisaatiolla on omanlaisensa yhdistelmä paikallisia...