Blogi

Etevä sponsoroimaan esports-tiimiä

Kirjoittanut Panu Palmu 22.11.2019 16:01

Me Etevällä rakastamme pelaamista! Jääkiekon lisäksi pelasin aikanaan Counter-Strike-nimistä FPS-peliä (First Person Shooter) 2000 -luvun taitteessa. Tämä oli sitä aikaa, kun "sponsoroidut" tiimit saivat hiiriä ja näppäimistöjä. Nyt menestyvimmät suomalaiset esports-urheilijat tienaavat jopa perinteisiä urheilijoita enemmän. Tietokone- ja konsolipelaamisessa kisaaminen on mennyt 2010-luvulla globaalille tasolle niin näkyvyydessä kuin taloudessa.

Counter-Strike Nuke.png

Yllätyksekseni Counter-Strike on edelleen erittäin suosittu. Etevän matka esportsin maailmaan alkoi tänä syksynä, kun tapasin sattumalta Samu Rantasen, joka on ollut perustamassa esports-organisaatio Nordic Goblinsia. Samu koki, että Suomessa pelipalvelimien tilanne kaipaisi parannusta. Etevällä on ollut puhetta myös CS-tiimin perustamisesta ja esimerkiksi liittymisestä yritysten väliseen Kanaliigaan, jossa perinteisten yritysten välisten sählypelien sijaan pelataan videopelejä kilpailuhengessä.

Päätimme alkaa sponsoroida Nordic Goblinsia järjestämällä heille oman Counter-Strike-pelipalvelimen Etevän konesaliin. Etevällä on konesaleissa palvelinkapasiteettia, jota voidaan valjastaa pelipalvelimien käyttöön todella helposti.

Konesaliin tulee useita palvelimia, jotka palvelevat erilaisia tarpeita: muutama perinteinen Tiimi-malli kiinteällä ja vaihtuvalla kartalla, sekä erikoisempia bhop, kz, surf ja retake -malleja. Klaanimatseja varten tulee privaattipalvelimia, joita voidaan hyödyntää esimerkiksi taktiikoiden harjoittelemiseen tiimin kesken.

Palvelimet löydät nimellä "Nordic Goblins x Etevä". Palvelimet aukeavat loppuvuodesta 2019. Tervetuloa pelaamaan!

Nordic Goblins on lokakuussa 2018 perustettu kokonaan suomalainen esports-organisaatio ja pelaajien yhteisö, jolla on ollut joukkueita monessa eri pelissä vuoden 2019 aikana. Viime aikoina keskittyminen on ollut erityisesti tapahtumien järjestämisessä esimerkiksi DOTA2 ja CS:GO -turnausten muodossa.

Goblinseilla on myös streamteam twitch.tv:ssä, ja suosituimpiin striimaajiimme kuuluvat esimerkiksi Konjz ja FutuW.

Tulevaisuuden suunnitelmissa on tehdä Youtubeen opetusvideoita kaikesta CS:GO:hon liittyvästä. Rakennamme toimivan CS:GO-valmennusympäristön, joka sopii kaikille aiheesta kiinnostuneille, niin junioreille kuin yritysten väliseen Kanaliigaan osallistuville yrityksille.

Nordic Goblins -tiimin löydät seuraavista kanavista:

https://twitter.com/nordicgoblins 

https://www.instagram.com/nordic.goblins/ 

https://steamcommunity.com/groups/nordicgoblins

 Haluatko kuulla lisää? Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella.Tilaa uusimmat blogitekstit suoraan sähköpostiisi