Etevä sponsoroimaan esports-tiimiä

Kirjoittanut Panu Palmu 11/2019

esports_etevä

 

Me Etevällä rakastamme pelaamista!

Jääkiekon lisäksi pelasin aikanaan Counter-Strike-nimistä FPS-peliä (First Person Shooter) 2000 -luvun taitteessa. Tämä oli sitä aikaa, kun "sponsoroidut" tiimit saivat hiiriä ja näppäimistöjä. Nyt menestyvimmät suomalaiset esports-urheilijat tienaavat jopa perinteisiä urheilijoita enemmän. Tietokone- ja konsolipelaamisessa kisaaminen on mennyt 2010-luvulla globaalille tasolle niin näkyvyydessä kuin taloudessa.

 

Counter-Strike_Nuke-1

 

Counter-Strike on edelleen erittäin suosittu

Etevän matka esportsin maailmaan alkoi tänä syksynä, kun tapasin sattumalta Samu Rantasen, joka on ollut perustamassa esports-organisaatio Nordic Goblinsia. Samu koki, että Suomessa pelipalvelimien tilanne kaipaisi parannusta. Etevällä on ollut puhetta myös CS-tiimin perustamisesta ja esimerkiksi liittymisestä yritysten väliseen Kanaliigaan, jossa perinteisten yritysten välisten sählypelien sijaan pelataan videopelejä kilpailuhengessä.

Päätimme aloittaa sponsoroimaan Nordic Goblinsia järjestämällä heille oman Counter-Strike-pelipalvelimen Etevän konesaliin. Etevällä on konesaleissa palvelinkapasiteettia, jota voidaan valjastaa pelipalvelimien käyttöön todella helposti.

Konesaliin tulee useita palvelimia, jotka palvelevat erilaisia tarpeita: muutama perinteinen Tiimi-malli kiinteällä ja vaihtuvalla kartalla, sekä erikoisempia bhop, kz, surf ja retake -malleja. Klaanimatseja varten tulee privaattipalvelimia, joita voidaan hyödyntää esimerkiksi taktiikoiden harjoittelemiseen tiimin kesken.

Palvelimet löydät nimellä "Nordic Goblins x Etevä". Palvelimet aukeavat loppuvuodesta 2019. Tervetuloa pelaamaan!

 

Nordic Goblins

On lokakuussa 2018 perustettu kokonaan suomalainen esports-organisaatio ja pelaajien yhteisö, jolla on ollut joukkueita monessa eri pelissä vuoden 2019 aikana. Viime aikoina keskittyminen on ollut erityisesti tapahtumien järjestämisessä esimerkiksi DOTA2 ja CS:GO -turnausten muodossa. Goblinseilla on myös streamteam twitch.tv:ssä, ja suosituimpiin striimaajiin kuuluvat esimerkiksi Konjz ja FutuW. Tulevaisuuden suunnitelmissa on tehdä Youtubeen opetusvideoita kaikesta CS:GO:hon liittyvästä ja rakentaa toimiva CS:GO-valmennusympäristö, joka sopii kaikille aiheesta kiinnostuneille, niin junioreille kuin yritysten väliseen Kanaliigaan osallistuville yrityksille.

Nordic Goblins -tiimin löydät seuraavista kanavista:

https://twitter.com/nordicgoblins 
https://www.instagram.com/nordic.goblins/ 
https://steamcommunity.com/groups/nordicgoblins

 

Lue lisää Etevästä ja katso avoimet työpaikkamme!

Topics: esports, CSpalvelin, konesali, kanaliiga

ETEVÄT SUOSITTELEE

Haluatko kuulla uusista blogijulkaisuista ensimmäisenä? Tilaa ilmoitukset!

Jaa somessa 

Etevä blogi - kiinnostavimmat aiheet

Toimialan kiinnostavimmat aiheet ja tuoreimmat uutiset. Paljon vinkkejä arjen IT-asioiden ratkaisemiseksi ja syväluotavampaa pohdintaa viimeisimmistä teknologian...

Meille henkilöstön hyvinvointi on ensiarvoisen tärkeää

Haluamme tarjota haastavan sekä viihtyisän ympäristön, joka mahdollistaa ammatillisen kehittymisen. Meillä pääset heti alusta alkaen tekemään...

Etevä Tietopalveluyhtiö Est.2005

Etevä tuottaa tehokkaita ja korkealaatuisia IT-palveluita yrityksille. Etevän sydämessä sykkii sujuva IT-tuki ja erityisosaamista luovan alan toimistojen, sekä...