Etevä blogi

Tilaa uusimmat blogitekstit suoraan sähköpostiisi

Etevä on nyt osa Frendyä

Kirjoittanut Panu Palmu 9/2022

Lue lisää

Miksi tietoturvakoulutus on tärkeää?

Kirjoittanut Panu Palmu 8/2021

90% Tietomurroista ja -vuodoista tapahtuu ihmisvirheen takia. Hyökkäykset jakautuvat yleiseen kalasteluun sekä kohdennettuihin hyökkäyksiin. Pääsääntöisesti hyökkääjä pyrkii kalastelun (Phishing) avulla manipuloimaan (Social Engineering) uhria ja saamaan tietoja tai oikeuksia järjestelmiin vapaaehtoisesti. Seuraavaksi kerron tutkimustuloksista, huijausesimerkkejä ja annan tiukkoja argumentteja miksi tietoturvakoulutus on tärkeää jokaiselle organisaatiolle. 

Lue lisää

Topics: tietoturva, tietoturvakoulutus

Microsoft Teams - paras alusta yhteistyölle?

Kirjoittanut Johanna Uitti 5/2021

Siirtyminen etätyöskentelyyn vauhdittui merkittävästi viime keväänä, ja vaikka syksyllä pääsisimmekin palaamaan konttorille, tulee valtaosa organisaatioista jatkamaan etätyöskentelyä osittain tai kokonaan. Microsoft on lisännyt Teamsiin jatkuvasti uusia ominaisuuksia, mutta etätyöskentelyn nopea yleistyminen ja se, että Teams tulee korvaamaan Skype for Business -sovelluksen kesäkuun loppuun mennessä, on vauhdittanut merkittävästi päivityksiä. Microsoft tähtää siihen, että Teams on johtava ratkaisu pilvipohjaisten yhteistyöalustojen joukossa. Mikä sitten tekee Teamsista niin erinomaisen?

Lue lisää

Topics: Office365, etätyö, Microsoft Teams, Microsoft, Microsoft 365, pilvipalvelut

Viisi syytä ottaa käyttöön Microsoft Power BI

Kirjoittanut Teemu Sopanen 5/2021

Microsoft Power BI on ohjelmistopaketti, joka sisältää liiketoimintatiedon (BI), raportoinnin ja datan visualisoinnin tuotteita ja palveluita niin yrityksille kuin yksityishenkilöillekin. Power BI erottuu muista erinomaisten julkaisu- ja jakeluominaisuuksiensa ansiosta, sekä se on sujuvasti integroitavissa muihin Microsoft 365 -tuotteisiin ja -palveluihin. Mitä Microsoft Power BI:llä voi tehdä ja milloin sen käyttöönottoa kannattaa harkita?  

Lue lisää

Topics: Microsoft, Microsoft 365, Office 365, PowerBI

Merkittävimmät tietoturvauhat ratkaistaan koulutuksella

Kirjoittanut Johanna Uitti 5/2021

Koronan aiheuttaman pandemian myötä valtaosa ihmisistä työskentelee kotoa käsin. Samaan aikaan Kyberturvallisuuskeskus raportoi käsitelleensä viime vuonna kaksinkertaisen määrän tapauksia. Erilaiset digitaaliset ryöstöt, tietomurrot ja huijaukset ovat lisääntyneet räjähdysmäisesti. Tämä luo yrityksille ja organisaatioille merkittävän tietoturvauhan, jota ei tule jättää huomiotta.  

Lue lisää

Topics: tietoturva, tietosuoja, tietojen kalastelu, etätyö, tietoturvakoulutus, identiteettivarkaus, tietomurto, tietoturvauhat

O365 vai M365 - siis mistä on kyse?

Kirjoittanut Teemu Sopanen 5/2021

    Office 365 eli O365 on lähes kaikille tuttu ohjelmistopaketti, mutta nyt kuitenkin puhutaan myös Microsoft 365 eli M365:tä? Onko kyseessä sama tuote eri nimellä vai mistä on kyse? Microsoft päivitti viime vuonna yrityksille tarkoitettujen Business -tuotepakettiensa nimiä, jotta ne paremmin kuvastaisivat pilvipalveluiden laajuutta. Lopputulos on kuitenkin välillä hämmentävä. Selkeytetään tätä keskustelua vähän.

Lue lisää

Topics: Microsoft 365, pilvipalvelut, Office 365, O365, M365

Kuinka valitaan sopiva IT-tuki yrityksille

Kirjoittanut Esa Muttilainen 4/2021

IT-asioita ei aina pohdita etukäteen, vaan vasta siinä vaiheessa, kun ongelmia ilmenee. Sen jälkeen mietitään, että tarvitseeko yritys IT-tukea tai palveluita ulkopuoliselta toimijalta? Parempi tapa on kuitenkin järjestää IT-asiat ennakoivasti, niin että ongelmatilanteet ratkeavat nopeasti ja myös tietoturva on silloin merkittävästi paremmalla tasolla. Mitä kriteereitä kannattaa pohtia vai valitaanko  vain joku kumppani sekä palvelut umpimähkään? Tässä artikkelissa keskitytään avaamaan miten IT-tukipalvelut kannattaa lähteä järjestämään.

Lue lisää

Topics: kilpailuttaminen, IT-tuki, Apple tuki, IT-ulkoistus, IT-palvelut, helpdesk

Ovatko Helpdesk ja Service Desk sama asia? Entä sitten ITSM?

Kirjoittanut Wille Dahl 4/2021

  IT-ala on täynnä enemmän tai vähemmän teknisiä termejä ja lyhenteitä. Tämä on toimialan ulkopuolella toimiville ja IT-palveluja ostaville ihmisille usein hämmentävää. Mm. IT-tuesta puhutaan helposti myös helpdeskinä, helpparina tai Service Deskinä. Saattaa tuntua sekavalta. Tarkoittavatko kaikki samaa asiaa, vai onko termien sisällä kuitenkin eroja? Joskus kuulee myös puhuttavan ITSM:tä. Häh!? Selvennetään hiukan näitä termejä ja toimintoja niiden takana.

Lue lisää

Topics: IT-tuki, IT-ulkoistus, IT-palvelut, tietohallintojohtaminen, IT-konsultointi, servicedesk, helpdesk, ITSM

Microsoft SharePoint, Teams, vai molemmat? 

Kirjoittanut Johanna Uitti 4/2021

SharePoint on ollut markkinoilla jo pitkään, kun taas Teams julkaistiin 2017. Kun Microsoft Teams tuli markkinoille, SharePoint-työtiloja ja -ryhmätyöskentelyominaisuuksia käyttäneet saattoivat miettiä, että Teams on monilta osin jotenkin päällekkäinen ratkaisu SharePointin kanssa. Siitä ei kuitenkaan ole kyse.   

Lue lisää

Topics: Office365, etätyö, Microsoft Teams, Microsoft, Microsoft 365, pilvipalvelut, sharepoint

Microsoft OneNote - ohjeet ja vinkit sujuvaan työskentelyyn

Kirjoittanut Johanna Uitti 3/2021

  OneNote on yksi suosituimmista muistiinpanosovelluksista. Se pitää sisällään laajemman muistikirjaominaisuuden ja nopeat sähköiset muistilaput. OneNotessa on kattavasti toimintoja ja ominaisuuksia, jotka tekevät siitä erityisen helpon ja sujuvan käyttää. Tässä blogissa listataan muutama käyttöä helpottava ja nopeuttava ominaisuus, sekä ohjeita OneNoten käyttöön.    

Lue lisää

Topics: Office365, Microsoft, Microsoft 365, onenote