IT-palvelut arkkitehtitoimistoille

Erikoistuminen syventää osaamista

Tyypillisten IT-palvelujen lisäksi (kuten it-tuki, tietoturva ja palvelinratkaisut) olemme erikoistuneet palvelemaan arkkitehti- ja suunnittelutoimistoja syvällisemmin. Tavoitteemme on osata arkkitehti- ja suunnittelutoimistojen erikoistyökalujen ja työskentelytapojen tarpeet.

Asennamme suunnittelutoimistoille uudet laitteet, ohjelmistot ja ratkaisut. Valvomme ja ylläpidämme palvelin- ja verkkoratkaisut. Samalla kehitämme työprosesseja tehokkaammiksi ja tietoturvallisemmiksi.

BIM-palvelinohjelmistot

CAD-ohjelmien yhteiskäyttöä voidaan tehostaa merkittävästi palvelinohjelmistolla perinteisen tiedostojaon (tai pilvipalvelun kuten Dropbox) sijaan. Tiimityöskentelyohjelmisto mahdollistaa mm.

  • Sujuvamman etätyöskentelyn
  • Isojen projektitiedostojen hallinnan
  • Mallin osien lukituksen työnteon ajaksi
  • Projektityön etenemisen seurannan
  • Käyttäjäoikeuksien hallinnoimisen

CAD-ohjelman työasemalisenssiin kuuluu tyypillisesti ilmaisversio palvelinohjelmistosta. Lisämaksua vastaan ohjelmistoon saa lisätoimintoja. Oman palvelimen sijaan näitä ratkaisuja saa suoraan myös valmistajien pilvipalveluina. Autamme yrityksiä organisoitumaan paremmin CAD-suunnittelutyön tehostamiseksi.

Yhteistyökumppanit

Arkkitehti- tai suunnittelutoimisto tarvitsevat erilaisia kumppaneita erikoistilanteiden varalta. Tässä muutama esimerkki:

  • 3D renderöidyt kuvat loppuasiakkaille
  • BIM- ja CAD-mallit esim. eri tuotevalmistajilta
  • Koulutukset ohjelmistojen hyödyntämistä varten

Kasvatamme yhteistyökumppaniverkostoa jatkuvasti ja ohjaamme asiakkaita oikean kumppanin luokse tarpeen vaatiessa.

Eteva-erikoistarpeet1

Tyypillisiä IT-tarpeita

Suunnittelu- ja arkkitehtitoimistojen täytyy käsitellä suuria tiedostoja nopeasti. Käytössä ovat tehokkaat (usein Applen) työasemat sekä suunnitteluohjelmat. Suunnittelutoimistojen työkaluihin kuuluvat muun muassa Autocad, ArchiCad ja Revit sekä lukuisia muita ohjelmia 3D-renderöinnistä tiimityöskentelyyn. 

Näillä työkaluilla työstetään usein suuria tiedostoja. Internet yhteyksien nopeus/hinta suhde ei mahdollista vielä joka paikassa tiedostojen avaamista ja muokkaamista Internetin yli. Tiedostoja pyöritetään tyypillisesti paikalliselta palvelimelta. Palvelimet toki varmuuskopioidaan Internetin yli tiedostojen ja palvelujen varmistamiseksi.

Olemme Apple Certified -osaajia joten Applen tehotyöasemien hallinnointi ja vianselvitys luonnistuu meiltä erinomaisesti.

Apple Certified Support Professional ACSP

Olethan yhteydessä, niin autamme rakentamaan modernit ja taloudelliset IT-ratkaisut suunnittelijoiden tarpeisiin.